Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

BHV cursus volgen

BHV cursus

Het is erg belangrijk om een BHV cursus te gaan volgen. Vooral in het bedrijfsleven is de kans op een calamiteit erg aanwezig. Wanneer deze zich voor doet is het fijn om te weten dat er mensen in het gebouw rondlopen die weten hoe zij moeten handelen. Vooral wanneer je in een groot gebouw aanwezig bent is een beetje goede structuur erg belangrijk. Regelmatig worden er dan ook brandoefeningen gehouden om te kijken of alles goed op elkaar is afgestemd, mocht dit ooit een echte calamiteit worden. Via Sterrenburg is het mogelijk om zo een cursus te gaan volgen. Deze duurt twee dagen en hier leer je heel veel interessante dingen.

Een tweedaagse BHV cursus gaan volgen

Via Sterrenburg is het mogelijk om een twee daagse of een vier dagdelen cursus te gaan volgen. Hier leer je eerste hulp te verlenen bij een calamiteit. Bij een brand leer je om de mensen zo snel mogelijk ene gebouw uit te krijgen. Hiermee voorkom je erger en dat staat op de eerste plaats. Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je een cursus hier gaat volgen ontvang je lesmateriaal waarmee je aan de slag kan gaan. Het boek NIBHV Basis Bedrijfshulpverlener is hier een onderdeel van. Heb je deze opleiding volledig goed afgerond, dan wordt dit afgesloten met een examen. Je ontvangt hierna een certificaat.

BHV cursus

Sterrenburg opleidingsinstituut

Via dit bedrijf is het mogelijk om diverse opleidingen te gaan volgen. Zodra je een kijkje op de website gaan nemen, zie je al diverse cursussen waaraan je deel kan nemen. Wat mij opviel was de instructie van kleine blusmiddelen. Moet er eerlijk bij zeggen dat binnen ons bedrijf overal die apparaten hangen, maar om ermee om te gaan dat weet ik ook niet precies. Het is wel logisch hoe je zo een apparaat laat blussen, maar deze techniek moet je wel beheersen. Want je kan een brand ook erger maken door de verkeerde techniek toe te passen. Tevens leer je hier ook andere belangrijke dingen die je in de praktijk kan toepassen.

Meerdere bhv’ers binnen ons bedrijf

Omdat ons bedrijf flink aan het groeien is, is het belangrijk om hier ook de hulpverlening op aan te passen. Daarom moesten er meerdere medewerkers de training gaan volgen van de BHV opleiding. Mocht er ooit iets binnen ons bedrijf gebeuren dan kunnen deze medewerkers hun kennis in de praktijk brengen.

Met acht personen tegelijk hebben zij deze opleiding gevolgd via SBHV. De groepen zijn namelijk niet groter dan acht personen, een grotere groep is wel mogelijk, maar dat is op aanvraag. Tijdens deze opleiding hebben zij veel dingen geleerd. Zo hebben zij geleerd om een brand te bestrijden. Gebouwen te ontruimen en wat erg belangrijk is om te reanimeren.

Neem contact op

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in een opleiding bij Sterrenburg, neem dan contact op. Het contact formulier kan je op hun website vinden en invullen. Zodra deze is verzonden neemt Sterrenburg BHV binnen twee dagen contact met je op.