Home Blog

Beroepen en cursussen

0

Voor veel beroepen hoef je niet altijd per sé een opleiding van drie of vier jaar volgen. Bij sommige banen krijg je namelijk een in-house training voordat je kunt beginnen, of moet je soms een cursus volgen op eigen houtje. Veel mensen komen er pas gedurende hun loopbaan achter wat ze nou echt willen en het zou dus jammer zijn als ze dat niet zouden kunnen doen omdat ze alleen niet de juiste opleiding hebben gevolgd toen ze jong waren. Klinkt dit nog een beetje abstract? Hieronder lichten we aantal beroepen toe waarbij je een training on the job krijgt!

Steward(ess)

Voor de één klinkt dit helemaal geweldig, de ander zou er niet aan moeten denken: zorgen voor passagiers en hun veiligheid op een aantal kilometers hoog in de lucht. Er bestaan MBO-opleidingen die je kunt volgen, maar dit is niet nodig. Sterker nog, iedereen kan zich aanmelden, want met ervaring in de horeca, zorg of een andere totaalplaatje kan jij straks gewoon de hele wereld overvliegen! Als je door de hele selectieprocedure heen bent, dan volgt er nog een pittige flight safety training die wordt gegeven door de luchtvaartmaatschappij. Hier leer je alles wat je moet doen omtrent de veiligheid aan boord, zoals ongevallen maar ook hoe je moet omgaan met agressieve passagiers bijvoorbeeld.

Boorplatformmedewerker

Als medewerker op een boorplatform heb je niet een reguliere negen-tot-vijf-baan. Je werkt namelijk off-shore midden op zee; best wel spannend dus! En daar komen dus ook gevaren bij kijken. Daarom moet iedereen die in de Noordzee op zo’n platform werkt een nogepa training volgen. Hierdoor weet je wat je moet doen als je eerste hulp moet verlenen, hoe je moet overleven op zee en wat je moet doen tijdens calamiteiten op zo’n platform. Benieuwd naar hoe dat in z’n werk gaat? Kijk eens op de website van FMTC Safety.

Buschauffeur

Ook als buschauffeur krijg je een (interne) training. Dit is natuurlijk nodig om er zeker van te zijn dat passagiers veilig op hun bestemming aankomen en dat het andere verkeer niet in gevaar komt. Zo’n grote bus is namelijk wel even wat anders dan een personenauto! Om deze reden is een praktijk- en theoriegedeelte verplicht. Als alles goed is afgerond, kan de bus goed en veilig bestuurd worden!

Je scooter theorie snel halen met deze tips

0
Scooter theorie

Als je een brommer of scooter wil rijden in Nederland, dan heb je een rijbewijs nodig. Een rijbewijs kun je halen door niet alleen lessen in de praktijk te volgen maar ook je scooter theorie te halen. De scooter theorie is een schriftelijke test – die tegenwoordig overigens vaak digitaal wordt afgenomen – waarmee je kunt bewijzen dat je de algemeen geldende verkeersregels kent. Het is ook belangrijk dat je de regels kent die specifiek voor scooterrijders gelden. Dat leer je dus allemaal in je scooter theorie. Een toets halen is echter niet altijd even gemakkelijk en nog altijd zakken er veel mensen voor hun scooter theorie. Met deze tips ga jij toch lekker snel slagen.

Lees niet alleen maar oefen ook

Als je een toets wil halen, dan moet je vaak een boek doorlezen en de stof erin onthouden. Dat is niet anders met je scooter theorie. Het boek kun je in veel winkels krijgen maar je kunt het ook online bestellen. Wanneer je dat boek koopt is het aan te raden om ook te zien of er oefenexamens beschikbaar zijn, bijvoorbeeld achterin het boek of in de vorm van een cd-rom. Leren voor een toets werkt namelijk het allerbeste als je ook oefenexamens uitvoert. Zo ben je er zeker van dat jij je goed voorbereidt op dat examen en het ook in één keer haalt.  Want nog altijd zijn er veel mensen die er te luchtig over denken en meerdere malen zakken. 

Scooter theorie

Neem het serieus

Daarmee komen we gelijk bij de tweede tip: neem de toets echt serieus. Zie het als een tentamen of examen en leer goed voor je de toets gaat maken. Doe dat door samenvattingen te schrijven, oefenexamens te maken en natuurlijk de stof goed door te lezen. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Veilig te werk gaan, haal je hoogwerkercertificaat

0
Kap-opleidingen

Een hoogwerker bedienen en er veilig mee kunnen werken? Het is wel de bedoeling dat je dan een hoogwerker certificaat kan tonen. Hopelijk komt het nooit voor maar mocht er een ongeluk gebeuren dan moet je wel aan kunnen tonen dat je voldoende kennis bezit om met de hoogwerker om te gaan. Je kan hier een cursus voor volgen. Door loop je het theoretische gedeelte van het examen en het praktische onderdeel goed door dan krijg je een certificaat. Met dit certificaat kan je aantonen dat je de hoogwerker cursus met succes hebt afgerond.

Kap-opleidingenWat houdt een hoogwerker cursus precies in?


De cursus bestaat uit een aantal onderdelen. Je leert in de cursus hoe je een hoogwerker veilig kan opstellen. Alles over de ARBO wet. Maar ook hoe je gebruik moet maken van valbeveiligingsmiddelen en het rijden met een hoogwerker. Kort samengevat een hoogwerker cursus waar je alles leert om veilig om te gaan met de hoogwerker. Het bedienen, gebruiken en het werken met de hoogwerker. Een uitgebreide cursus voor iedereen die werkt met een hoogwerker.

Een theoretisch examen en een praktische proef


Heb je alle onderdelen van deze cursus gehad en doorlopen? Dan is het tijd om ervoor te zorgen dat je een hoogwerker certificaat krijgt. Daarvoor moet je uiteraard eerst examen doen en die bestaat uit maar liefst twee onderdelen namelijk een theoretisch gedeelte en een praktisch onderdeel. Op het moment dat je op allebei de onderdelen goed hebt gescoord krijg je het hoogwerker certificaat overhandigd. Het bewijs dat je de cursus hebt gevolgd en weet hoe je op een veilige manier moet werken met een hoogwerker.

Kap-opleidingenHet certificaat is vijf jaar geldig


Heb je met succes de hoogwerker cursus doorlopen en heb je het certificaat in ontvangst mogen nemen? Dan heb je voldoende kennis en ben je goed in staat om veilig met een hoogwerker om te gaan. Je kan alles wat je in de cursus hebt geleerd in de praktijk meenemen. Overigens is het hoogwerker certificaat vijf jaar geldig. Na die vijf jaar is het verstandig om een herhalingscursus te volgen en zo een beetje de theorie om veilig te kunnen werken met een hoogwerker weer wat op te frissen.

Wat leer je bij een schematherapie opleiding?

0
schematherapie opleiding

Er zijn tegenwoordig eindeloos veel vormen van therapie, allen met verschillende werking. Het is geen exacte wetenschap: welke therapie bij jou past is heel persoonlijk. Schematherapie is met name populair momenteel. Een schematherapie opleiding is dan ook zo gevonden. Ben jij benieuwd wat schematherapie eigenlijk is, en hoe je het kunt toepassen? Lees dan gauw verder.

Wat is schematherapie?

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen.

schematherapie opleiding

Over de oorsprong van schematherapie

Schematherapie werd ontwikkeld door de psycholoog Jeffrey E. Young. Hij wilde hiermee persoonlijkheidsstoornissen en andere chronische aandoeningen behandelen zoals in de DSM beschreven. Hij richtte zich daarin met name op patiënten die last hebben van terugval. Ook mensen die niet goed reageren op andere vormen van therapie kunnen wellicht baat hebben bij schematherapie. Het gaat uit van mensen die een stoornis hebben waarmee ze moeten leren leven omdat het niet in de voorspelling ligt dat ze er geheel vanaf zullen zijn door middel van behandeling.

Schematherapie leren toepassen

Wie een schematherapie opleiding volgt, kan leren hoe deze technieken zijn toe te passen. Dit is van noodzaak als je graag anderen wil helpen om door middel van schematherapie beter in het leven te staan. Het kan je echter ook zelf helpen en inzichten geven. Voor je aan zo’n opleiding begint is het belangrijk om te realiseren dat de kans bestaat dat je jezelf behoorlijk gaat tegenkomen. 

Lesson Study: een vereenvoudigd implementatieplan

0
lesson study implementeren

Lesson Study is een werkwijze die de afgelopen jaren ook in Nederland steeds populairder is geworden. Ondanks het feit dat deze werkwijze heeft bewezen doeltreffend te zijn in het stapsgewijs verbeteren van de effectiviteit van lessen, wordt de methode door veel leraren en docenten beschouwd als intensief en lastig te implementeren. In dit artikel leg ik kort uit wat Lesson Study precies inhoudt en hoe je het – op een behapbare manier – kunt implementeren in je eigen lessen.

De essentie van Lesson Study

Lesson Study is een methode die is overgewaaid vanuit Japan. Het is een methode waarmee je cyclisch werkt aan het verhogen van de effectiviteit van je lessen. Met deze methode doen leraren didactische en pedagogische kennis en begrijpen zij beter hoe hun leerlingen denken. Ook wordt er samengewerkt met collega-docenten, worden ervaringen uitgewisseld en wordt geïnvesteerd in de onderlinge betrokkenheid.

De methode stap voor stap implementeren

Veel leraren die Lesson Study willen implementeren ondervinden problemen omdat ze het te intensief of te complex vinden. Gelukkig is het – aan de hand van een simpel stappenplan – mogelijk om met de basis van de werkwijze aan de slag te gaan. Hieronder licht ik de drie stappen kort uit.

Stap 1: zoek enthousiaste collega’s (week 1)

De eerste stap is het vinden van gelijkgestemde collega’s die bereid zijn om samen met jou te werken aan de implementatie van de methode. Werk je op een basisschool? Dan is een groep van zo’n 4 leraren voldoende. Werk je op het voortgezet onderwijs of een mbo? Houd dan 6 tot 8 collega’s aan.

Als je een groepje enthousiaste collega’s hebt kunnen vinden, begin je met het voorbereiden op de methode en het verdiepen. Het is daarbij handig om gebruik te maken van de instructievideo die je hier vindt. Stel vervolgens gezamenlijk doelen op en maak een vervolgafspraak om de voortgang te evalueren.

Stap 2: werk in duo’s (week 2 tot 5)

Ga in duo’s aan de slag met het verbeteren van de lessen. Richt je lessen op een aantal focusleerlingen. Bespreek de lessen vervolgens na en herontwerp de lessen, waarbij je gebruikmaakt van de feedback van je collega. Zorg er daarbij voor dat je beiden aan de beurt komt wat betreft het verzorgen van de lessen.

Stap 3: evalueer en breid verder uit (week 6)

In week 6 kom je met de gehele groep bij elkaar en bespreek je gezamenlijk de voortgang, waarbij je samen antwoord geeft op de volgende 2 vragen:

  1. Wat hebben we vakinhoudelijk geleerd?
  2. Wat hebben we geleerd ten aanzien van het proces?

Om antwoord te geven op bovenstaande vragen maak je gebruik van een geschikte werkvorm. Vervolgens maak je afspraken over het verdere verloop van het proces. Communiceer de bevindingen met andere collega’s en kijk of je nieuwe collega’s bij het proces kunt betrekken.

De voordelen van een cursus Photoshop

0
photoshop training volgen

Persoonlijke ontwikkeling lijkt populairder en belangrijker dan ooit. Dat was de afgelopen jaren al het geval, maar sinds de coronacrisis zijn nog eens duizenden Nederlanders begonnen met het leren van een nieuwe taal of het volgen van een cursus. Op dit moment is er een aantal cursussen dat bijzonder in trek is en één daarvan is de cursus Photoshop. Maar wat leer je nou precies als je een cursus Photoshop volgt, en waarom is deze cursus precies zo populair? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Dit leer je met de cursus Photoshop

Photoshop is een professioneel fotobewerkingsprogramma dat onderdeel is van Adobe Creative Cloud. Tijdens de cursus Photoshop leer je hoe je het programma moet gebruiken voor het bewerken van foto’s en afbeeldingen. Dit doe je aan de hand van een goede, duidelijke uitleg en praktische opdrachten die je motiveren om ook ná de cursus verder door te leren. Als je een cursus Photoshop volgt, heb je verschillende mogelijkheden. Als je nog geen ervaring hebt met het programma, is het verstandig om de basiscursus te volgen. Deze is beschikbaar in een ‘normale’ en een versnelde variant. Naast de basiscursus kun je kiezen voor een vervolgcursus Photoshop. In deze vervolgtraining leer je hoe je foto’s en afbeeldingen volledig naar je hand zet. Handig als je het programma voor professionele doeleinden wilt gebruiken.

Op de website van Learnit lees je meer over de cursus Photoshop.

Waarom de cursus Photoshop zo populair is

Het is niet voor niks dat de cursus Photoshop anno 2020 zo immens in trek is. Dit heeft voor een groot deel te maken met de digitalisatie: het feit dat er steeds meer online plaatsvindt. We beschikken tegenwoordig allemaal over een smartphone en sociale media als Instagram en Facebook zijn ongekend populair. We delen onze mooiste foto’s en video’s met vrienden en familie en een beetje verstand van fotobewerking is in sommige gevallen wel zo prettig. Ook bedrijven zijn hierdoor meer en meer online georiënteerd en van hun werknemers wordt dan ook steeds vaker gevraagd dat zij kennis hebben van programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign.

LMS geeft inzicht in leerresultaten

0

Een LMS is een leermanagementsysteem. De naam komt uit het Engels, en het staat voor Learning Management System. Maar wat is eigenlijk een LMS? Dat is een beheersomgeving waar de leerprestaties van de deelnemers aan e-learning modules worden beheerd. Simpel gezegd kun je allerlei e-learning modules koppelen aan een LMS. Alle data over de vorderingen van de cursisten is dan op één plek te volgen. Dat is handig als je wilt weten hoe het gaat met de kennisontwikkeling in je organisatie. Zonder LMS moet je dat handmatig van elke e-learning module bijhouden. Met een leermanagementsysteem kun je dus veel tijd besparen.

Een LMS voor elke lerende organisatie

E-learning is allang niet meer voorbehouden aan scholen en opleidingsinstituten. Bedrijven en overheidsinstanties maker er ook veelvuldig gebruik van. Met e-learning ben je in staat om het kennisniveau te verbeteren. Dat klinkt misschien wat vaag, maar er wordt mee bedoeld dat e-learning heel breed kan worden ingezet. Je kunt gebruik van nieuwe machines aanleren maar ook de effectiviteit van vergaderen verbeteren. Met e-learning, waarbij eerst theorie wordt behandeld en meteen door middel van opdrachten wordt gecontroleerd of de lesstof is begrepen, heb je grip op de kennis in je organisatie. Een LMS helpt om de kennisontwikkeling te beheren.

Sturen op de leerprestaties

In grote organisaties is het van belang dat alle werknemers de werkzaamheden op dezelfde wijze uitvoeren. In een callcenter bijvoorbeeld moet elke medewerker de klantgesprekken op dezelfde wijze afhandelen als zijn collega. Je kunt hen verplichten om e-learning modules te volgen. In een LMS kun je precies zien wie dat al heeft gedaan en wat de vorderingen zijn. Daar kun je als management actie op ondernemen. Medewerkers die de module met succes hebben afgerond kunnen een certificaat krijgen. Degenen die slecht presteren kun je daarop aanspreken.

Fysio Veldhoven

0
Physiotherapist doing with child exercise for knee

Als je in de omgeving van Veldhoven woont kun je bij sportklachten en gewone blessures terecht bij fysio Veldhoven, ofwel Claessens / Van de Rijt. Fysio Veldhoven staat onder de bezielende leiding van deze twee fysiotherapeuten. Zij zijn gestart in de fysiotherapie met het behandelen van sportblessures, maar ze behandelen uiteraard ook alle andere blessures. De visie bij Fysio Veldhoven is, dat niemand pijn hoeft te hebben bij het bewegen. De behandelingen zijn er aanvankelijk op gericht om de pijnklachten door blessures zo snel mogelijk te verminderen. Daarna wordt in de behandelingen gewerkt aan volledig herstel.

Specialist bij sportblessures

Door de jarenlange behandeling van diverse soorten sportblessures is Fysio Veldhoven uitgegroeid tot een echte specialist op dat gebied. De beide therapeuten zijn een partner van SportMáx. Dat is een medisch sportcentrum, dat mede op initiatief van het Máxima Medisch Centrum is opgericht. SportMáx is ook een Olympisch steunpunt. Fysio Veldhoven levert deskundigheid aan SportMáx, maar heeft daar ook profijt van. Als er cliënten in de praktijk komen waarvan niet duidelijk is hoe ernstig hun sportblessures zijn, kunnen ze een beroep doen op de deskundigheid van andere specialisten van SportMáx. Ook kan er gebruik worden gemaakt van dure apparatuur om de blessures te onderzoeken.

Behandelingen minimaliseren

Bij Fysio Veldhoven wordt geprobeerd om het aantal behandelingen fysiotherapie zo laag mogelijk te houden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ervaringen die zijn opgedaan bij de behandeling van sporters. Behandelplannen worden altijd volledig op maat gemaakt. Bij Fysio Veldhoven ben je niet gebonden aan kantoortijden. Als je graag behandeld wilt worden na werktijden is dat geen enkel probleem. De praktijk is ook in de avonduren geopend, want de fysiotherapeuten begrijpen dat het heel vervelend is als een werknemer elke week een aantal keren vrij moet nemen voor de behandeling van zijn blessures.

Code 95 cursus: hoe kan ik deze snel halen?

0
leer meer over code 95

Bent u een volwaardige vrachtwagen-of bus chauffeur maar verloopt uw code 95 certificaat binnenkort? Geen paniek! Bij Kees de Vaan bent u aan het juiste adres om een code 95 cursus te volgen. Of u nu al een vrachtwagen en/of bus rijbewijs heeft of u moet een code 95 cursus volgen bij Kees de Vaan; bent u in goede handen van de deskundige instructeurs. Binnen 12,5 uur heeft u uw code 95 cursus netjes afgerond en kunt u weer als een gecertificeerde vrachtwagen chauffeur door het land rijden. Een vrachtwagen of bus besturen mag niet zo maar. Hiervoor heeft u een speciaal rijbewijs nodig waar u mee bevoegd bent om als professionele vrachtwagen chauffeur door landen te rijden. Na 5 jaar verloopt uw vrachtwagen rijbewijs en moet u opnieuw een vervolg cursus doen. Het is verplicht dat u 35 uur in de schoolboeken door brengt. Bij Kees de Vaan krijgt u de bijscholing klassikaal in 1,5 dag! 

code 95 halen

Waarom code 95 cursus volgen bij Kees de Vaan?

Waarom zou u bij Kees de Vaan uw code 95 opleidingen gaan volgen? Wij leggen u dit graag uit! 

– Bij Kees de Vaan kunt u de Code 95 halen in slechts 2 dagen
– Voor een bedrag van slechts 150 euro
– De cursus code 95 haalt u met slechts 12,5 uur klassikale les 
– Unieke combinatie van e-learning en klassikale lessen
– Unieke manier van nascholing
– Opleidingen zijn te volgen in het gehele land
– Hele dagen in de klas zijn voorbij
– Met 3 dagdelen heeft u de gehele code 95 op zak
– Les locaties in heel Nederland
– Deskundige instructeurs

code 95 volgen

Bij Kees de Vaan bent u op het juiste adres als u op zoek bent naar een deskundige en professionele opleiding en cursus waarmee u uw vrachtwagen rijbewijs verlengt. Een vrachtwagen besturen kan u niet zo maar. Daar heeft u de bijbehorende papieren voor nodig. Bij Kees de Vaan bent u aan het juiste adres voor het realiseren van een vrachtwagen chauffeur rijbewijs en het volgen van de juiste code 95 opleidingen. Kees de Vaan, code95cursus, is uniek in zijn vak doordat zij e-learning en klassikale lessen combineren. Zo hoeft u niet hele dagen naar school maar kunt u een deel van de cursus en opleiding vanuit huis volgen. De tijd dat u uren in een lokaal moet leren en luisteren zijn voorbij! Binnen 3 dagdelen heeft u de gehele code 95 op zak! Wat een uitkomst! 

Opleidingsintermediair is goed voor een bedrijf

0
Mycademy

MyCademy is een opleidingsintermediair die veel verstand heeft van lesgeven en goede cursussen. Ze staan voor een goede doorontwikkeling van een persoon. Door je kennis te verbreden kan je veel belangrijker worden binnen een bedrijf. Je kan een veel betere baan krijgen en jezelf ontwikkelen wat het allerbelangrijkste is in je leven. Door jezelf te ontwikkelen door de jaren heen. Zo daag je jezelf meer uit om veel te leren en om veel meer te kunnen binnen een bedrijf. Via een LMS kan je eenvoudig veel cursussen volgen op je eigen tempo. Zo leer je heel eenvoudig allerlei nieuwe skills. Een LMS is een systeem waar je allerlei cursussen op kan volgen. Als bedrijf kan je ook cursussen op een LMS zetten voor je werknemers om te volgen. Zo kunnen je werknemers meer leren en worden ze meer uitgedaagd. Op lange termijn scheelt dit je een hoop geld. Dit komt omdat je werknemers meer werk kunnen hebben dan voor de cursus. Daarnaast hebben ze ook minder de neiging om een betere baan te zoeken en dat scheelt je veel tijd en dus geld.

Opleidingsintermediair

Learning Management Systeem

Een Learning Management Systeem oftewel een LMS is een systeem waar je online trainingen op kan geven. De mensen van MyCademy hebben zo’n LMS, Je kan hier voor een voordelige prijs al je trainingen kwijt voor je werknemers. Dit scheelt je heel veel geld tegenover het zelf maken en onderhouden van een LMS. Al vele grote bedrijven zijn je voorgegaan om hun trainingen op het systeem van MyCademy te zetten. 

MyCademy

MyCademy staat voor een goede doorontwikkeling na een opleiding. Ze zien een opleiding als basiskennis en de trainingen die bedrijven en instanties geven als een verdieping op de stof die je tijdens je opleiding hebt gehad. Ze zijn begonnen met hun bedrijf omdat ze zagen dat bedrijven moeilijk aan een goede omgeving konden komen waar ze hun trainingen konden houden voor een eerlijke en voordelige prijs. Door de mensen van MyCademy kan dit nu wel.

Opleidingsintermediair

De klantenservice

De klantenservice van MyCademy hebben een uitstekende klantenservice. Ze hebben mensen die altijd je telefoon kunnen opnemen. Dit doen ze deskundig en op een klantvriendelijke manier. Ze kunnen je veel leren over wat een opleidingsintermediair doet . Verder kunnen ze je voorzien van persoonlijk advies over wat het beste is voor jouw bedrijf. Ze kunnen je ook helpen bij het opzetten van de trainingen op de server. Op de website kan je ook lezen wat de ervaringen van andere mensen zijn die door de mensen van MyCademy zijn geholpen. Daarnaast kan je op de website vinden wat je moet doen als je een klacht wilt indienen en hoe je moet solliciteren bij MyCademy. Tot slot kan je lezen wanneer MyCademy is de krant is gekomen en met wat. Als je geen tijd hebt om even te bellen kun je ook altijd een berichtje sturen via de website. Hier staat namelijk een live klantenservice waar je jouw vraag kan achterlaten. Hier wordt zo snel mogelijk op gereageerd.