Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Fitnesstoestellen kopen of leasen?

Bij een eigen sportschool beginnen komen een hoop dingen kijken. Eén van de dingen die moeilijk kunnen zijn is het kopen van apparatuur. Je kan dit overal online of in speciale winkels kopen, maar kwaliteit en prijs zijn vaak belangrijk. Op het internet heb je niet echt controle over de kwaliteit en speciale winkels zijn vaak duurder. Aangezien je als beginnende sportschool veel investeringskosten hebt, is er misschien niet de mogelijkheid om al het gewilde fitnessapparatuur te kopen. In plaats van met een paar apparaten beginnen en dan verder bouwen kan je er ook voor kiezen om fitnessapparatuur te leasen. Bij deze methode heb je niet de enorme investeringskosten voor het apparatuur, maar betaal je een maandelijks bedrag voor elk van de apparaten.

Voordelen van apparatuur leasen

Fitnessapparatuur leasen is dus een zeer goede optie bij een eigen sportschool beginnen. Op deze manier heb je niet enorme investeringskosten voor al het apparatuur, maar juist lagere maandelijkse kosten. Dit zorgt er ook voor dat je in plaats van investeren in één apparaat nu misschien meer budget hebt voor het leasen van meerdere apparaten. Aangezien een sportschool maandelijks inkomen krijgt door abonnementen, kan dit vervolgens weer gebruikt worden voor de maandelijkse lease betaling. Met leasen kan je na een contract van bijvoorbeeld twee jaar ook bepalen dat dit apparaat toch niet veel is gebruikt, dus dan kan je weer een andere leasen.

Voordelen van apparatuur kopen

Natuurlijk kan er ook fitnessapparatuur gekocht worden. Vooral voor de apparatuur met wat lagere kosten zoals gewichten is dit goed te doen. Op deze manier bezit je de gewichten namelijk ook echt. Als je bijvoorbeeld een groter apparaat hebt gekocht maar ziet dat deze eigenlijk helemaal niet aanslaat bij de klanten, kan je deze verkopen. Op deze manier krijg je weer wat geld terug wat je kan gebruiken voor een apparaat dat de leden graag zouden willen of een bestaand apparaat waar er nooit genoeg van zijn.