Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Hoe word je een machinist?

Het is voor veel mensen enorm moeilijk om te bedenken wat zij later willen gaan worden. Anderen weten zelfs al vanaf hun kinderjaren wat hun eigen droombaan is. Waar de een liever de hele dag in de buitenlucht bezig is, heeft de ander liever een baan binnen in een kantoor. Het is per persoon erg verschillend wat zij later willen gaan doen. Zelfs als je eenmaal een baan hebt gevonden, weten sommigen nog steeds niet of dit wel is wat zij willen. Een van de dingen die jij later kunt worden is een machinist, maar wat is een machinist en hoe word je het? 

Machinist

Veel mensen denken bij het beroep machinist aan een treinconducteur. Dat kan inderdaad, want een bestuurder van een trein wordt ook een machinist genoemd. Dat komt doordat de term machinist eigenlijk alle werkzaamheden betrekken waarbij je een machine bestuurt. Dat kan dus een trein zijn, maar ook een grote shovel. Met die laatste kun jij aan het werk om grond te verzetten. Daardoor kunnen er huizen of andere gebouwen op die plaats worden gebouwd. Het is een belangrijke baan, want zonder machinist kunnen er geen gebouwen worden gebouwd. Jij staat aan het begin van de bouw van de nieuwste gebouwen!

Opleiding

Je hebt voor bijna ieder beroep een opleiding nodig. Zonder opleiding kun je niet bewijzen dat jij over de skills beschikt om de taken te kunnen volbrengen. Infravak zal je de kleine kneepjes van het vak machinist leren met de opleiding machinist. Als je helemaal geen ervaring hebt, is het een goed idee om te beginnen met de opleiding vakman GWW. Hierdoor leer je al een beetje omgaan met machines. Daarna kun je doorstromen naar de opleiding machinist om uiteindelijk een machinist te worden.