Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Hoe word je een topkok?

Topkoks zijn de sterren van deze tijd. Koks zijn gepassioneerd van het culinaire leven. Het is niet voor niets dat je steeds meer koks op televisie ziet. Deze koks vertellen van lof over het vak en maken de lekkerste gerechten vanuit de fantastische keukens. Alleen achter al die glamour die je op televisie ziet, zit een hele andere wereld. Het zijn van een topkok is keihard werken, vallen en weer opstaan en vooral heel erg vaak op je bek gaan. Met werkweken tussen de 60 en 100 uur ben je altijd aan het werk als de rest van de wereld vrij is. En toch zijn er ieder jaar veel jonge mensen die graag kok willen worden, maar hoe word je een topkok?

Opleiding

Om een kok te worden moet je een opleiding tot kok volgen. Het begint bij de basisopleiding tot restaurantkok. Tijdens deze opleiding leer je koken op school. Je leert bij deze opleiding vooral hoe je de keuken schoon en hygiënisch houdt. Er mogen immers geen bacteriën of beestjes rondlopen in een keuken. Na dit diploma mag je aan de slag als restaurantkok. Om een topkok te worden moet je nog iets langer door. Je moet immers het koken leren door het veel te doen. Je zult veel gaan falen, maar ook veel opsteken van jezelf en de klasgenoten.

Type keuken

Je leert het koken natuurlijk in een professionele grootkeuken. Deze keukens staan vol met grootkeukenapparatuur. Zodat je alvast kan wennen aan dezelfde apparatuur die laten in jouw keuken komen te staan. Wil je hier meer over weten? Klik dan op de link: klik hier!