Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

JOUW KOERIER IN ROTTERDAM

Als je denkt aan het woord koerier dan denk je vaak aan een persoon die in zijn of haar auto rondrijdt en pakketjes aflevert. Of aan snelle jongens en meiden op de fiets met een rugtas op. Of je denkt aan jouw koerier in Rotterdam.

HERKOMST VAN DE KOERIER

We zijn van ver gekomen. Heel vroeger werden belangrijke berichten namelijk van mond tot mond overgebracht, waarbij de boodschapper of ‘overbrenger’ soms dagenlang grote afstanden rennend moest afleggen. Het woord koerier heeft zelf ook een lange weg afgelegd. Het woord koerier is namelijk een oorspronkelijke afleiding van het Latijnse werkwoord currere, wat hardlopen betekent. Via het Italiaanse ‘corriere’ wat boodschapper betekent, is het Franse woord ‘courrier’ ontleend. Dit op z’n beurt kan weer vertaald worden als: “de man die de postauto’s voorging of te paard brieven droeg” en ook gewoon, ‘post’.

KOERIERSDIENST EASY2SEND

Postbedrijven zijn heuse organisaties geworden. Er worden tegenwoordig niet meer alleen maar gewone briefpost verstuurd. Naast postbedrijven bestaan er ook talloze koeriersdiensten zoals Easy2Send. Heb je snel en centraal een koerier nodig? Easy2Send is jouw koerier op Schiphol, en vervoert en levert jouw pakket snel binnen heel Nederland. Tevens kunnen zij ook maatwerk leveren om jouw kleine en grote (vracht)partijen wereldwijd te vervoeren.

Waar je ook je pakket naartoe wilt sturen in de wereld, zij bezorgen naar keuze per land, per zee en via de lucht. Als afnemer van een koeriersdienst besef je het vaak niet, maar er komt veel meer bij kijken dan alleen post(pakketten) op adres van bestemming te leveren. Denk aan alle logistiek rondom de hele organisatie. Wereldwijd werken ze vaak samen met meerdere betrouwbare lokale diensten om garantie van deur tot deur te kunnen bieden. Alles wordt via een transport planning minutieus geregeld en administratief gecontroleerd. Je bent verzekerd van een goede en betrouwbare dienstlevering van jouw pakket.