Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Particuliere opleiding binnen mijn vakgebied

ibm-1 (1)Particuliere opleiding binnen mijn vakgebied

Sinds een aantal jaar geef ik les aan verschillende opleidingen in communicatie. Ik ben communicatiewetenschapper en heb voorheen alleen les gegeven aan openbare scholen. Sinds kort geef ik ook les aan een particuliere opleiding. Een particuliere opleiding lijkt veel op een gewone opleiding. Wel heeft een particuliere opleiding een paar voordelen die andere opleidingen niet hebben. Een particuliere opleiding heeft over het algemeen wat specifieker onderwijs. Dat is zo omdat een particuliere opleiding veel minder rekening hoeft te houden met voorschriften die gelden rondom het vakgebied. Dat is wel ook een risico want het is dus heel belangrijk als je les geeft dat je leerlingen ook de goede dingen aan het leren bent. Daar zijn geen voorschriften voor dus als school moet je je daar zelf over buigen. Maar dat is eigenlijk wel goed voor de opleiding over het algemeen. Bovendien heeft een particuliere opleiding nog andere voordelen. Je zult zien dat bij een particuliere opleiding de klassen vaak wat kleiner zijn. Dat is naar mijn mening in het voordeel van veel leerlingen want zo kunnen ze rustiger leren. Ook kan ik als docent meer aandacht geven aan leerlingen omdat ik niet een groep van 30 hoef les te geven. Ik ken mijn leerlingen beter en kan ze meer persoonlijke aandacht geven als ze die nodig hebben. Veel leerlingen hebben daar wel behoefte aan. Bovendien zijn de leermiddelen op een particuliere opleiding vaak meer toereikend dan je gewend bent van openbare scholen.