Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Veilig te werk gaan, haal je hoogwerkercertificaat

Kap-opleidingen

Een hoogwerker bedienen en er veilig mee kunnen werken? Het is wel de bedoeling dat je dan een hoogwerker certificaat kan tonen. Hopelijk komt het nooit voor maar mocht er een ongeluk gebeuren dan moet je wel aan kunnen tonen dat je voldoende kennis bezit om met de hoogwerker om te gaan. Je kan hier een cursus voor volgen. Door loop je het theoretische gedeelte van het examen en het praktische onderdeel goed door dan krijg je een certificaat. Met dit certificaat kan je aantonen dat je de hoogwerker cursus met succes hebt afgerond.

Kap-opleidingen



Wat houdt een hoogwerker cursus precies in?


De cursus bestaat uit een aantal onderdelen. Je leert in de cursus hoe je een hoogwerker veilig kan opstellen. Alles over de ARBO wet. Maar ook hoe je gebruik moet maken van valbeveiligingsmiddelen en het rijden met een hoogwerker. Kort samengevat een hoogwerker cursus waar je alles leert om veilig om te gaan met de hoogwerker. Het bedienen, gebruiken en het werken met de hoogwerker. Een uitgebreide cursus voor iedereen die werkt met een hoogwerker.

Een theoretisch examen en een praktische proef


Heb je alle onderdelen van deze cursus gehad en doorlopen? Dan is het tijd om ervoor te zorgen dat je een hoogwerker certificaat krijgt. Daarvoor moet je uiteraard eerst examen doen en die bestaat uit maar liefst twee onderdelen namelijk een theoretisch gedeelte en een praktisch onderdeel. Op het moment dat je op allebei de onderdelen goed hebt gescoord krijg je het hoogwerker certificaat overhandigd. Het bewijs dat je de cursus hebt gevolgd en weet hoe je op een veilige manier moet werken met een hoogwerker.

Kap-opleidingen



Het certificaat is vijf jaar geldig


Heb je met succes de hoogwerker cursus doorlopen en heb je het certificaat in ontvangst mogen nemen? Dan heb je voldoende kennis en ben je goed in staat om veilig met een hoogwerker om te gaan. Je kan alles wat je in de cursus hebt geleerd in de praktijk meenemen. Overigens is het hoogwerker certificaat vijf jaar geldig. Na die vijf jaar is het verstandig om een herhalingscursus te volgen en zo een beetje de theorie om veilig te kunnen werken met een hoogwerker weer wat op te frissen.