Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Wanneer je een VCA cursus nodig hebt

VCA cursus

Een VCA cursus kun je nodig hebben voor verschillende toepassingen in het bedrijfsleven. In dit stuk leg ik je uit wat VCA is, waarvoor je het nodig hebt en waarom het belangrijk is. Ik zal beginnen met de uitleg van het begrip. VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers. Het is bedoeld voor mensen die leidinggeven en werknemers van bedrijven die werkzaamheden uitvoeren die met een zeker risico gepaard gaan. Het doel van zo’n VCA certificaat is dat je kan aantonen dat je in jouw bedrijf de belangrijkste punten kent, als het gaat over veiligheid, gezondheid en duurzaam te werk gaan.

VCA cursus

Het VCA certificaat laat zien dat het goed zit

Als iedereen die dat moet binnen jouw bedrijf een VCA cursus heeft doorlopen, kunnen klanten en andere stakeholders in één keer zien dat bij jouw bedrijf alles goed zit op het gebied van veilig werken, gezondheid en duurzaamheid. Daarom is zo’n certificaat belangrijk om te hebben. Het geldt als een standaard voor alle eerder genoemde factoren, waar men vanuit kan gaan. Dat is voor klanten en andere partners waarmee je bedrijf samenwerkt wel zo prettig. Omdat het zo prettig werken is, is het voor de meeste werkgevers tegenwoordig een vereiste dat je als medewerker een certificaat haalt.

Veiligheid gaat boven alles

Veiligheid gaat boven alles. Zeker als er met chemische middelen gewerkt wordt, of met andere stoffen die om wat voor reden dan ook gevaarlijk zouden kunnen zijn of worden, is het belangrijk dat alle betrokkenen precies weten wat wel en wat niet kan, en ze op de hoogte zijn van de werkwijzen bij een bedrijf, maar ook de wetten en reguleringen op het gebied van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het checken van een VCA kan aan de hand van een checklist. Zorg dat jij dit handige certificaat hebt als je gaat solliciteren!