Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Beroepen en cursussen

Voor veel beroepen hoef je niet altijd per sé een opleiding van drie of vier jaar volgen. Bij sommige banen krijg je namelijk een in-house training voordat je kunt beginnen, of moet je soms een cursus volgen op eigen houtje. Veel mensen komen er pas gedurende hun loopbaan achter wat ze nou echt willen en het zou dus jammer zijn als ze dat niet zouden kunnen doen omdat ze alleen niet de juiste opleiding hebben gevolgd toen ze jong waren. Klinkt dit nog een beetje abstract? Hieronder lichten we aantal beroepen toe waarbij je een training on the job krijgt!

Steward(ess)

Voor de één klinkt dit helemaal geweldig, de ander zou er niet aan moeten denken: zorgen voor passagiers en hun veiligheid op een aantal kilometers hoog in de lucht. Er bestaan MBO-opleidingen die je kunt volgen, maar dit is niet nodig. Sterker nog, iedereen kan zich aanmelden, want met ervaring in de horeca, zorg of een andere totaalplaatje kan jij straks gewoon de hele wereld overvliegen! Als je door de hele selectieprocedure heen bent, dan volgt er nog een pittige flight safety training die wordt gegeven door de luchtvaartmaatschappij. Hier leer je alles wat je moet doen omtrent de veiligheid aan boord, zoals ongevallen maar ook hoe je moet omgaan met agressieve passagiers bijvoorbeeld.

Boorplatformmedewerker

Als medewerker op een boorplatform heb je niet een reguliere negen-tot-vijf-baan. Je werkt namelijk off-shore midden op zee; best wel spannend dus! En daar komen dus ook gevaren bij kijken. Daarom moet iedereen die in de Noordzee op zo’n platform werkt een nogepa training volgen. Hierdoor weet je wat je moet doen als je eerste hulp moet verlenen, hoe je moet overleven op zee en wat je moet doen tijdens calamiteiten op zo’n platform. Benieuwd naar hoe dat in z’n werk gaat? Kijk eens op de website van FMTC Safety.

Buschauffeur

Ook als buschauffeur krijg je een (interne) training. Dit is natuurlijk nodig om er zeker van te zijn dat passagiers veilig op hun bestemming aankomen en dat het andere verkeer niet in gevaar komt. Zo’n grote bus is namelijk wel even wat anders dan een personenauto! Om deze reden is een praktijk- en theoriegedeelte verplicht. Als alles goed is afgerond, kan de bus goed en veilig bestuurd worden!