Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Beter thuiswerken

Omscholen

Sinds de corona tijden zijn er veel meer mensen die vanuit huis werken. Zo voorkom je contact met mensen en is de kans op besmetting kleiner. Maar voor velen is het ook moeilijk om thuis te werken. Dit komt doordat er thuis veel afleidingen zijn, waardoor je je werk moeilijker kan uitvoeren. Daarom vind je in dit artikel een aantal tips die je helpen om thuiswerken beter te maken (Bron: https://thuiswerkwinkel.nl/).

Je eigen plek

Als je thuis werkt is het belangrijk dat je je eigen plek hebt. Dit betekent dat je een bureau of tafel hebt waar jij je spullen kwijt kan voor je werk. Zo houdt je een goede scheiding tussen werk en huis, ook al doe je dat thuis. Ook moet er hierbij gezegd worden dat deze plek standaard is. Dat betekent dat je je werkspullen niet hoeft weg te halen om plek te maken voor iets anders. Door een stamplaatst kan je je beter focussen op werk. Je kan je werkplek ook beter maken door een bij de thuiswerkwinkel een kijkje te nemen.

code 95 volgen

Huishoudelijke taken

Velen denken, omdat ze thuis werken, dat ze wel een wasje kunnen draaien of even een stofzuiger door het huis kunnen halen. Maat laat huishoudelijke taken voor wat ze zijn. Wanneer het tijd is om te werken is het tijd om te werken en hoor je huishoudelijke taken met rust te laten. Als je dit moeilijk vindt is het aan te raden om de huishoudelijke taken op zondag, voordat je moet werken of na werk te doen. Zo kan je de volgende dag beginnen met werk in een huis dat op orde is.

Kinderen

Door corona kan het ook zijn dat je tijdens je thuis werk, je kinderen een afleiding zijn. Daarbij wordt geadviseerd dat je je kinderen aan het werk zet. Zij het hun huiswerk, hun verantwoordelijkheden in huis (zoals hun kamer opruimen) of een hobby uitoefenen laten doen.