Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Zenuwachtig voor afrijden?

Ben jij ook zo zenuwachtig voor het afrijden? Je bent niet de enige. Er kampen in Nederland ongelooflijk veel jongeren, maar ook ouderen met hetzelfde probleem. Ze zijn niet zeker van hun zaak en worden hierdoor onzeker en dus automatisch ook sneller zenuwachtig. Omdat zoveel mensen met hetzelfde probleem zitten hebben wij een aantal belangrijke tips voor je opgeschreven die jou gaan helpen. Zit jij dus met dezelfde zenuwen? Lees dan vooral verder.

Eet een banaan

Dit is misschien een rare tip, maar het schijnt echt goed te helpen! Eet vlak voordat je examen gaat doen een banaan. Het blijkt heel erg goed te werken tegen zenuwen en geeft je daarnaast ook een stuk energie, wat natuurlijk nooit kwaad kan. Wat ook goed schijnt te helpen is het nemen van een kauwgumpje voor je examen. Dit helpt tegen de zenuwen omdat je constant aan het kauwen bent hierop en dit is dan weer positief omdat je daar je energie op kwijt kunt. Beide tips dus zeker het proberen waard!

Een tussentijdse toets doen

Zenuwachtig voor afrijden? Doe dan een tussentijdse toets. Dit is een haast zelfde soort examen als je echte praktijkexamen, echter kun je hier nog niet je rijbewijs mee halen. De toets is een soort oefening voor het echte werk en laat je, indien je de tussentijdse toets haalt, uitsluiten van moeilijke oefeningen die je tijdens je echte examen moet doen. Zo hoef je bijvoorbeeld, als je hiervoor geslaagd bent, niet meer te laten zien dat je kan file parkeren tijdens je echte praktijkexamen.