Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Omscholen UWV: een goed idee!

Omscholen

Mensen die van beroep willen wisselen, kunnen hun positie op de arbeidsmarkt versterken door zich te laten omscholen UWV. Sectoren zoals de zorg of ICT staan namelijk te springen om nieuw personeel! Als je nog een baan zoekt, dan is het dus slim om in deze branches te kijken. In dit artikel vertel ik je hier wat meer over.

Kansrijke functies in de ICT

omscholen uwv

De ICT-sector wordt door het UWV aangemerkt als een zogeheten “krapte-sector”. Dit betekent dat er bij organisaties en bedrijven een grote vraag naar geschoolde werknemers is, terwijl er maar relatief weinig sollicitanten zijn. Dit komt onder meer door de snelle ontwikkelingen in dit vakgebied. De IT-branche is erg breed, dus je kunt bijvoorbeeld denken aan banen in de softwareontwikkeling en systeembeheer.

Opleidingsbudget beschikbaar

Omscholen UWV en van beroep wisselen kost meestal wel geld, maar gelukkig is er in sommige gevallen een opleidingsbudget beschikbaar. Ontvangers van een Wajong-, WW- of WIA-uitkering hebben namelijk recht op een scholingsbudget van het UWV. Dit budget kun je inzetten om (nieuwe) skills aan te leren of te verbeteren, waardoor je in een betere positie terechtkomt op de arbeidsmarkt. Je hoeft zelf geen geld te betalen of te investeren om een nieuwe opleiding of cursus te doen, want dit regelt het UWV onderling met het opleidingsinstituut. Je kunt dus gewoon een opleiding in de ICT doen met behoud van je uitkering! Lijkt het jou ook wat om een leuke functie in de ICT-sector te vervullen, maar heb je hier niet de juiste opleiding voor gevolgd? Neem dan nu een kijkje op icttrainingen.nl en begin vandaag nog aan je omscholing!