Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Opleiding projectmedewerker

De opleiding projectmedewerker bestaat uit twee delen. Allereerst volg je de opleiding tot administratief medewerker. Als je hiervoor het diploma hebt behaald, kun je verder met de opleiding tot projectmedewerker. Ook hiervoor haal je een diploma. Wanneer je de gehele opleiding hebt afgerond, beschik je dus over twee diploma’s. 

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding tot projectmedewerker duurt 12 maanden. 

De eerste 9 maanden ben je bezig met de opleiding Administratief Medewerker. Je krijgt 30 lessen van 3 uur. Vervolgens volg je gedurende 3 maanden, 10 lessen van 3 uur, de opleiding tot projectmedewerker. Naast de wekelijkse lessen heb je ongeveer 4 uur per week nodig voor het maken van huiswerk en het doornemen van de stof. 

Hoe ziet de opleiding eruit? 

Voor de inhoud van de opleiding Administratief medewerker kijk je bij die opleiding op onze website.

De opleiding projectmedewerker bestaat uit 1 onderdeel:

‘Projectmanagement en het projectbureau’. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Typische kenmerken van projecten
  • Projectmanagement en de rol van het projectbureau
  • Het 10-stappen model voor succesvol projectmanagement
  • Het gebruik van documenten in projecten

Waar kun je met het diploma terecht?

Als je de gehele opleiding tot projectmedewerker succesvol hebt afgerond, kun je bij diverse organisaties terecht. Je bent zelfstandig in staat om de administratie van een project op te zetten en bij te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan urenregistratie, informatie naar management, budgetbewaking, organiseren van vergaderingen en communicatie naar belanghebbenden. Als projectmedewerker heb je een hele afwisselende functie, die per project ook weer anders zal zijn. Dit maakt deze functie een uitdaging voor iedereen die van regelen en organiseren houdt. 

Welke vooropleiding heb je nodig?

Zoals hierboven al beschreven, kun je de opleiding projectmedewerker alleen doen als je de opleiding administratief medewerker succesvol hebt afgerond. Ook is het van groot belang dat je gemotiveerd bent om deze opleiding tot een goed einde te brengen.