Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

Wat is the lean six sigma company?

The lean six sigma company is een bedrijf dat andere bedrijven helpt om zichzelf en hun processen te verbeteren. Dat is het in een notendop, maar we vertellen hier graag nog veel meer over! Daarom hebben we deze blog voor je geschreven. Lees dus snel verder en kom er achter wat er allemaal mogelijk is bij the lean six sigma company.

Een nieuwe riem

The lean six sigma company voert verbetertrajecten uit samen met een medewerker van het bedrijf in kwestie. Zo wordt die medewerker dus getraind terwijl er verbeteringen worden aangebracht in de organisatie. De cursus die de medewerker volgt draait om de praktijkcase bij zijn of haar werkgever, waardoor er dus dubbele waarde ontstaat. De cursussen zijn onderverdeeld in verschillende kleuren ‘belts’, net zoals bij bijvoorbeeld judo!

Soorten belts

Er zijn zoals zojuist werd aangestipt verschillende kleuren ‘belts’. Het begint bij de yellow belt, waarbij je basiskennis opdoet van lean six sigma en de achterliggende methodes. Daarna komt de green belt, waarmee je al echt een verbetertraject leert uitvoeren en hier dus ook meteen mee aan de slag gaat voor je eigen werkgever. Vervolgens is er de black belt. Hiermee leer je als cursist hoe je zelf een verbetertraject moet opstarten, begeleiden en afronden Tot slot zijn er nog master black belts, die volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden en dit goed kunnen managen.

Dat is the lean six sigma company

Nu weet je ongeveer wat the lean six sigma doet. Ze bieden cursussen aan die medewerkers nieuwe en nuttige vaardigheden aanleren terwijl er meteen in de praktijk wordt gewerkt aan procesverbeteringen bij het bedrijf waar zij werken. Deze manier levert ontzettend veel voordeel op en is de investering voor de cursus vaak meer dan waard. Lijkt het je wat? Ga dan op zoek naar een lean six sigma cursus van een niveau dat bij je past, je zult er geen spijt van krijgen!