Easy and Simple

Alles over Makkelijk Studeren

De voordelen van een cursus Photoshop

photoshop training volgen

Persoonlijke ontwikkeling lijkt populairder en belangrijker dan ooit. Dat was de afgelopen jaren al het geval, maar sinds de coronacrisis zijn nog eens duizenden Nederlanders begonnen met het leren van een nieuwe taal of het volgen van een cursus. Op dit moment is er een aantal cursussen dat bijzonder in trek is en één daarvan is de cursus Photoshop. Maar wat leer je nou precies als je een cursus Photoshop volgt, en waarom is deze cursus precies zo populair? In dit artikel vertel ik je er meer over!

Dit leer je met de cursus Photoshop

Photoshop is een professioneel fotobewerkingsprogramma dat onderdeel is van Adobe Creative Cloud. Tijdens de cursus Photoshop leer je hoe je het programma moet gebruiken voor het bewerken van foto’s en afbeeldingen. Dit doe je aan de hand van een goede, duidelijke uitleg en praktische opdrachten die je motiveren om ook ná de cursus verder door te leren. Als je een cursus Photoshop volgt, heb je verschillende mogelijkheden. Als je nog geen ervaring hebt met het programma, is het verstandig om de basiscursus te volgen. Deze is beschikbaar in een ‘normale’ en een versnelde variant. Naast de basiscursus kun je kiezen voor een vervolgcursus Photoshop. In deze vervolgtraining leer je hoe je foto’s en afbeeldingen volledig naar je hand zet. Handig als je het programma voor professionele doeleinden wilt gebruiken.

Op de website van Learnit lees je meer over de cursus Photoshop.

Waarom de cursus Photoshop zo populair is

Het is niet voor niks dat de cursus Photoshop anno 2020 zo immens in trek is. Dit heeft voor een groot deel te maken met de digitalisatie: het feit dat er steeds meer online plaatsvindt. We beschikken tegenwoordig allemaal over een smartphone en sociale media als Instagram en Facebook zijn ongekend populair. We delen onze mooiste foto’s en video’s met vrienden en familie en een beetje verstand van fotobewerking is in sommige gevallen wel zo prettig. Ook bedrijven zijn hierdoor meer en meer online georiënteerd en van hun werknemers wordt dan ook steeds vaker gevraagd dat zij kennis hebben van programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign.